Link to: Ny Hjemmeside
Link to: Ny Hjemmeside

Hvad er et godt logo ?

Et godt logo er et logo der passer på den værdi, målgruppe og profil virksomheden ønsker at stå inden for. Det er et genkendeligt stykke grafik, der på en simpel måde udstråler disse tre grundelementer, I som virksomhed kan stå inde for.

Virksomhedens profil er logoets omdrejningspunkt, og hvis dette ignoreres vil det ofte resultere i et tilfældigt og ligegyldigt design, der er svært at forholde sig til. Det er vigtigt at der er stærk symbolik og udstråling i jeres logo.

En anden vigtig ting er det rent tekniske. Hvordan skal et logo egentligt tegnes? Det skal tegnes i Vektorgrafik, så det er skalerbart.

Derfor skal dit logo være i vektorgrafik

Når du får lavet et logo, skal du sikre dig, det bliver udarbejdet i vektorgrafik. Logoets format har stor betydning for dets kvalitet på en hjemmeside, på papir, et banner og så videre.

Vektorgrafik vs. Pixelgrafik

Eftersom et logo ofte skal bruges til flere forskellige platforme er vektorgrafik det rigtig format. Med et logo i vektorgrafik kan det bruges i flere forskellige størrelser, baggrunde og i en eller flere farver. Fordelen ved et logo i vektorgrafik er, at det bibeholder kvaliteten i alle grafiske processer, fordi logoet kan formindskes og forstørres uden at gå på kompromis med kantskarpheden.

Hvis dit firmalogo er i pixelgrafik, så er størrelsen fastlagt. Når logoet skal være større eller mindre, vil det gå udover grafikken, som bliver grynet og uskarp. Teknisk er der også en udfordring, hvis du skal styre farvekvaliteten.

Skalerbart format

Hvis du ønsker et logo, hvor det kan genkendes i både en stor eller lille størrelse, så skal det laves i et skalerbart format. Der skal være mulighed for, at dit logo kan skaleres helt ned til 1×1 centimeter samt kunne sættes op på et stort banner uden at miste sin skarphed. For at få sit logo i et skalerbart format, skal det laves i vektorgrafik.

Forskellige formater

PNG-format:
PNG-formatet har et lavt pladsforbrug og understøtter gennemsigtighed. Formatet er lavet i pixelgrafik og er dermed ikke skalerbart.

JPEG-format:
JPEG-formatet er anvendeligt til både tryk og online brug. Formatet bruger ikke meget plads og kan let redigeres og åbnes uden brug af specielle programmer. Det er derfor et populært filformat. Formatet er lavet i pixelgrafik og understøtter ikke gennemsigtighed.

GIF-format:
GIF-formatet anvendes især til animationer, da flere billeder kan gemmes i den samme fil. Formatet har et lavt pladsforbrug, understøtter gennemsigtighed og har kun 256 farver. Det er et pixelformat, der er egnet til online brug og ikke til tryksager.

SVG-format:
SVG-formatet er et kompakt format, hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten hverken ved brug på internettet eller på trykte medier. I og med det er lavet i vektorgrafik, kan det bruges til alt, uden at det går udover logoets detaljer og skarphed.

EPS-format:
EPS-formatet står for Encapsulated PostScript og er lavet i vektorgrafik. Denne fil bruges oftest i Adobe Illustrator og kan indeholde både tekst og grafik.

AI-format:
AI-formatet er i vektorgrafik og er et udbredt format til logoer. Med et logo i AI-format kan du nemt ændre på størrelsen, men det kræver ofte et bestemt billedprogram.

PS-format:
PS-formatet kan indeholde enten vektorgrafik, rastergrafik eller tekst. Formatet kan printes ud på en PostScript printer, uden at du skal bruge en applikation. I dag er PS-filer erstattet af blandt andet PDF-filer.

PDF-format:
PDF-filer kan indeholde enten pixelgrafik eller vektorgrafik. Du skal derfor være opmærksom på, hvilket format din PDF-fil er i, da den ellers ikke kan forstørres, formindskes, animeres m.m.

Link to: Ny Hjemmeside

Print

Ønsker du vejledning og print af dine visitkort, brevpapir, banner eller andet, har JH-LINE gode samarbejdspartnere til at udfører denne typer opgave også.

For at høre mere og få konkrete tilbud på opgaven, skal du blot skrive eller ringe til mig.

Se meget mere under kontakt.

Link to: Ny Hjemmeside
Link to: Kontakt JH-Line

JH-LINE

TLF: +45 2883 39 40

MAIL: JH.LINE@ME.COM