Mit franske Slot

I samarbejde med Børge Bisgaard og Kim Folmann har vi lavet en flot præsentationsside om projektet: Mit franske Slot

Se meget mere på www.mitfranskeslot.dk

Château de Montcaud ligger midt i vinmarkerne i Languedoc-Roussillon – verdens største sammenhængende vinområde – lige på kanten af Provence-Alpes-Côte-D’azur. Smukt og centralt er slottet placeret kun 10 min. på cykel fra Bagnols-sur-Cèze – en romantisk by med 15.000 indbyggere. Byen byder på de mest almindelige forretninger og en række hyggelige og gode restauranter og fortovscaféer.

Der er ca. 25 km. til byerne Orange og Avignon og mod nord ligger det fantastisk smukke naturområde Ardeche. Til lufthavnen i Marseilles er der kun 121 km.

Der er mange slotte i Frankrig, men kun et Château de Montcaud. Mange slotte er bygget i Middelalderen og har været omdrejningspunkter for religionskrige og hævngerrige adelsfejder. Det gælder ikke Montcaud!

Alexandre Eugène Collain, som havde tjent en formue på silkehandel, fik i 1848 opfyldt sin drøm om at bygge et eventyrslot fuld af livsglæde. Han valgte stedet efter at have konstateret at den bedste vin blev dyrket netop her. Han vidste også at den stærke Mistral vind kunne forårsage skade på vinen og derfor plantede han 160 forskellige træer på grunden. Mange af disse træer står her stadig og giver skygge og en sagte raslen på en varm sommerdag. Bla. finder du alle ahornarter som vokser i Frankrig.

Alexandres eneste søn René Florian forblev barnløs. Han var på et tidspunkt borgmester i Sabran og en stor velgører i form af støtte til skoler, kultur og musik. Før sin død solgte han slottet til sin gudsøn Poul Constant. Poul Constant efterlod slottet til sine syv børn og den ældste af børnene købte herefter slottet. Han flyttede ind i porthuset og lod nu slottet sove tornerosesøvn.

Slottet blev vækket af denne tornerosesøvn i 1990, da Rudy Baur, hotelekspert fra Schweiz og ”Provencefan”, kastede sin kærlighed på slottet og købte det. Efter 2 års ombygning og modernisering åbnede slottet som hotel i 1992 – Château Hotel!

Når man besøger Château de Montcaud, er man ikke i tvivl om, at der er investeret adskillige millioner i en totalrenovering. Alt er i meget høj kvalitet og i meget velholdt stand.

Samtidig har driften været anlagt på et meget ambitiøst og eksklusivt serviceniveau, som medlem af kæden, Château Hotel – en kæde for de ypperste eksklusive slotshoteller. Der var frem til 2014, 40 ansatte til at servicere gæsterne fra 28 værelser!

Et livsprojekt får en brat ende i 2014, hvor idemanden og hovedinvestoren Rudy Baur dør efter kort tids sygdom.